Over Juf M

Juf M is in maart 2017 opgericht door drs. Marjanne van Gameren (1963).

Marjanne heeft psychologie gestudeerd. Na een carrière in het marktonderzoek en de financiële wereld heeft zij de overstap gemaakt naar het onderwijs. Ze heeft 10 jaar ervaring als leerkracht,  rekencoördinator en plusklasleerkracht in het basisonderwijs. In die periode heeft zij veel ervaring opgedaan met het begeleiden van leerlingen op alle niveaus.

Als auteur en eindredacteur van lesmaterialen voor de basisschool, het voortgezet onderwijs en het MBO heeft Marjanne in 14 jaar tijd een gedegen kennis opgebouwd van de leerstof, de leerlijnen en de didactiek.

Met de oprichting van Juf M wil Marjanne zich, naast het ontwikkelen van lesmateriaal, richten op individuele leerlingen met hardnekkige rekenproblemen. Met deze kinderen wil Marjanne een (nieuwe) basis leggen voor rekenen om van daaruit weer met zelfvertrouwen en plezier verder te gaan.

Juf M beschikt over een praktijkruimte in het gebouw van Basisschool De Fontein te Houten.

Marjanne volgt de ontwikkelingen in haar vakgebied voortdurend door nascholing, congressen, intervisie- en netwerkgroepen. In 2017 heeft zij de Jamara Rekencoach opleiding van het CNLS met succes afgerond. Ze is gecertificeerd Jamara Rekencoach. Bovendien heeft zij de cursussen ‘Dyscalculie: van signalering tot diagnose’ en ‘Dyscalculie: behandeling’ van de Rino groep met succes gevolgd. In 2019 gaat Marjanne zich verder specialiseren in effectieve en efficiënte manieren om kinderen te leren rekenen. Ze is in opleiding bij de Vlaamse Wendy Peerlings van de Hands On Rekenen remediëringsmethode. In 2019 heeft zij een cursus ‘Eindredactie’ bij De Redactie gevolgd.